La Transició Energètica. Creixement o decreixement
Taula rodona realitzada el 22 de novembre de 2021 a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya
Estem en un món finit , l’escorça de la terra ens ha proporcionat grans quantitats de productes energètics i de tot tipus, que ens ha permès un desenvolupament i una forma de viure en el món desenvolupat molt confortable. Però s’albiren exhauriments de molts dels materials que alegrement hem malbaratat en els darrers 200 anys, el repte és: per una banda, mantenir un nivell de vida i de confort acceptable, per altra banda, fer-lo extensiu-inclusiu a una població mundial que ha crescut en aquests darrers anys en forma exponencial.
Una de les missions de la Comissió d’Energia dels Enginyers i Enginyeres de Catalunya, és aportar els seus coneixements, experiència acumulada i criteri perquè la Societat pugui valorar adequadament les propostes que es presentin davant del repte que tots compartim de descarbonització de l ‘economia, per reconduir l’escalfament i la sostenibilitat global. CMES (Col·lectiu per un Model Energètic Social i Sostenible) comença a parlar del que representa el decreixement energètic com a principal paràmetre que està directament relacionat amb els índexs de creixement i de benestar.
Amb aquesta finalitat el dia 22 de novembre de 2021 es va fer un debat en forma de taula rodona on hi van intervenir Andreu Mas Colell, economista i ex conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya i Joaquim Sempere Carrera, membre del CMES, economista i sociòleg autor de diversos llibres sobre aquest apassionant tema. La presentació i animació del debat va estar a càrrec del periodista Andreu Claret.
Descarrega't l'ARXIU Descarrega't l'ANNEX