16-11-2015

Format /

L’era de l’estupidesa: Documental sobre el canvi climàtic

Subtítol en català


L’era de l’estupidesa és un documental que mostra, a través de sis històries localitzades en diferents punts del planeta, com serà el món en 2055 si el canvi climàtic segueix el seu curs.

Pete Postlethwaite interpreta un ancià que viu en un món devastat l’any 2055. Mentre repassa un arxiu fotogràfic de 2008, es pregunta per què no es va frenar el canvi climàtic quan encara s’estava a temps.

Per analitzar en què es va equivocar l’home, el documental se centra en les històries de sis persones: Alvin Duvernay és un paleontòleg que ajuda a Shell a trobar petroli a la costa de Nova Orleans.

Jed Wadia, de Bombai, vol muntar una aerolínia de baix cost que aconseguirà que milions d’indis puguin volar. Layefa Malemi viu en la més absoluta pobresa en un llogaret de Nigèria de la qual Shell extreu desenes de milions de dòlars cada setmana gràcies al petroli.

Jamila Bayyoud, de vuit anys, és una refugiada iraquiana que viu als carrers de Jordània des de que la seva casa va ser destruïda i el seu pare assassinat durant la invasió del seu país per part dels EUA en 2003. Tracta d’ajudar al seu germà gran a creuar la frontera perquè estigui més segur.

Piers Guy és un granger de Cornwall (Anglaterra), i Fernand Pareau és un guia de muntanya francès que ha estat testimoni de com molts dels seus adorats glaceres alpines s’han fos.