22-05-2023

Format /

Vector Hidrogen de proximitat per a ús a la industria i/o el transport a Catalunya

Ponència feta el 22 de maig de 2023


La necessitat de descarbonització de la societat s’ha fet més que necessària. En aquest context es parla de l’hidrogen com un dels possibles actors clau per a la descarbonització de la societat, tant en l’apartat de mobilitat com en l’industrial. A Catalunya ja fa anys que es realitzen projectes tant en la generació com en el transport i emmagatzematge i com en la seva utilització, que són un referent. Ara farà dos anys que es va crear la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, com una entitat que pogués aglutinar els diferents actors que estan desenvolupant projectes en aquest camp, tant en la recerca com l’aplicació industrial, però sense oblidar la part formativa i divulgativa. La feina d’aquesta Vall és, justament, la creació d’un ecosistema capaç d’ajudar en aquesta transició energètica, entenent l’hidrogen com una pota més d’aquest procés.

Ponents:

Albert Mitjà

és enginyer Industrial per la UPC i MBA per la Barcelona School of Managemnet (UPF). Ha desenvolupat la seva carrera professional en varies empreses del camp de les instal·lacions i l’energia com Dalkia-Agefred, PGI Engineering i Schneider, a aquesta darrera també com a director d’energies renovables. Posteriorment va ser el responsable de la divisió d’Energy & Facilities de PGI, on ho va combinar amb el càrrec de president del Clúster de la Energia Eficient (2014-16).  Al 2021 s’incorporà a Prime Rubau Energia per iniciar i liderar  el negoci d’energies renovables dins de la Constructora Rubau. En el seu últim any la seva trajectòria professional s’ha focalitzat en desenvolupar la unitat de negoci de l’Hidrogen Verd dins l’empresa Indox Energy, empresa pionera en el mon dels gasos i que en el passat ho va ser en plantes satèl·lit de regasificació, solucions de proveïment de GNL i plantes de liqüefacció.

Isaac Justícia

és llicenciat en Química per la UAB i doctor en Ciències Químiques per la UAB (CSIC) i MBA per ESADE. També disposa de formació post universitària en tasques vinculades a les operacions PRL i Qualitat. Va investigar en aplicacions foto catalítiques per degradar contaminants i l’obtenció d’hidrogen. Ha treballat en energies renovables, especialment en eòlica i acabant un altre cop a l’hidrogen. Va iniciar la seva carrera professional a Ecotecnia i a  Sinovel Wind. A partir d’aquí empren una carrera com a lliure professional que el porta a liderar diversos projectes, com la instal·lació del primer parc eòlic comercial a Sud-àfrica. Al 2014 s’embarcà en un projecte de start-up de predicció de fallades d’aerogeneradors mitjançant algoritmes de intel·ligència artificial i posteriorment s’incorporà a Eurecat on esdevé el director de l’oficina tècnica de l’hidrogen i es responsabilitzà del desenvolupament i implementació de projectes d’hidrogen/descarbonització a Catalunya. Actualment també és el director de l’oficina tècnica de la Vall d’Hidrogen de Catalunya.

Vector Hidrogen de proximitat per a ús a la industria i/o el transport a Catalunya Click To Tweet

 

https://youtu.be/yS2r0YZBxUI

Descarrega't l'ARXIU Descarrega't l'ANNEX