13-11-2023

Autor
Format /

Segrest de carboni en agricultura regenerativa, de camí cap a la TEiT” (Transició Energètica i Territori)

Ponència feta el 13 de novembre de 2023


Programa:

Estructurat en els següents apartats:

– Emissions de l’agricultura

– Absorcions de CO2 de processos naturals

– Dades globals de la capacitat de captura de la biomassa verda

– Estàndards per mesurar les captures de CO2

– Pràctiques agrícoles per segrestar CO2

– Mercats del compensació de CO2

. Projectes de compensacions com es munten

– Programes ja existents.

– De camí cap a la TEIT (Transició Energètica i Territori)

Ponent:  Anna Lluís Gavaldà és enginyera agrònoma en fitotècnia, enginyera tècnica en explotacions agrícoles, màster en gestió energètica amb post-graus en medi ambient i en capacitat aerològica dels sòls. Té àmplia formació en eficiència energètica i de gestió de recursos/residus i aigua. Tècnica i directiva durant vint anys en serveis ambientals del sector públic. Co-fundadora de SÍMBIOSY (2014) empresa especialitzada en economia circular i referent en bio-economia, que treballa per a la creació del programa català de la simbiosi agro-industrial. També és fundadora de Syner-Plataforma de Recursos (2019), empresa que treballa per a l’explotació de dades d’agricultura i indústria.

Des dels inicis forma part de la “Comissió de Transició Energètica i Xoc d’Energia i Residus” del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i és coordinadora, a nivell estatal, de la “Comissió per la compensació pel conreu carboni” del “Consejo de ingenieros agronomos”. Forma part d’entitats per a la transformació verda i social com “Dones de terra d’Avellana, energia i genero”, “Dones  i residus”, “Slow Food Tárraco” i CMES.

Segrest de carboni en agricultura regenerativa, de camí cap a la TEiT” (Transició Energètica i Territori) Click To Tweet

Vídeo de la sessió: https://youtu.be/1UGDAZigSLM?si=1OJBHdIYi356uavp

 

Relacionat amb el tema de la ponència, en aquest altre enllaç es mostra un exemple pràctic d’horta regenerativa en una finca situada a Cambrils  (Baix Camp):

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=vWApHtc5aGY

Descarrega't l'ANNEX