11-01-2021

Format /

Metodologies per avaluar terrenys per al desenvolupament fotovoltaic

De la parcel·la al territori


El Decret 16/2019 de mesures urgents  per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables va eliminar algunes de les barreres al desenvolupament de projectes de generació renovable a Catalunya. Durant l’any 2020, la ponència de renovables de Catalunya, mitjançant els acords de viabilitat dels emplaçaments proposats pels promotors, ha especificat implícitament quins criteris utilitza per avaluar els emplaçaments proposats. La xerrada proposarà analitzar aquests criteris i presentar metodologies d’anàlisi per avaluar característiques del territori ‘idònees’ per al desenvolupament de parcs fotovoltaics. També es presentaran casos d’estudi a àrees geogràfiques d’interès a Catalunya on, a partir de criteris territorials concrets, s’hi ha determinat el potencial fotovoltaic.

Ponent: Javier Morales és enginyer industrial (UPC,ETSEIB) i màster en energies renovables (École Polytechnique i UPC)  amb experiència en consultoria en matèria de transició energètica i desenvolupament de projectes d’energia renovable (majoritàriament solar fotovoltaica). Participació en projectes d’avaluació de potencial fotovoltaic per a ensos públics i privats (COPATE, Agència de Desenvolupament del Ripollès, Port Olímpic, AMB, Mercabarna). Actualment és enginyer de projectes i consultor energètic a km0 Energy (Promotor energètic de proximitat) amb 3 línies de negoci: “innova” enfocada a projectes de flexibilitat de demanda, comunitats energètiques i mercats locals; “optimitza” centrada en eficiència energètica, compensació d’emissions i autoconsum fotovoltaic i “genera” focalitzada en el desenvolupament de plantes de generació renovable amb retorn econòmic i social.

Metodologies per avaluar terrenys per al desenvolupament fotovoltaic Click To Tweet Descarrega't l'ARXIU Descarrega't l'ANNEX