Format /

Fracking

Avaluació econòmica i impactes d'aquesta activitat


Els pous direccionals i el fracking tenen per objecte l’extracció dels darrers hidrocarburs, els més disseminats i els menys accessibles. Fins i tot en les localitzacions més favorables (que no és el cas de Catalunya ni d’Espanya), aquestes activitats resulten econòmicament ineficients i donen lloc a greus impactes ambientals.

Tanmateix, alguns governs, entre ells el dels EUA, amb el suport de determinats  mitjans de comunicació, estan difonent la idea que el fracking és la solució a l’exhauriment dels combustibles fòssils convencionals.

És una gran fal·làcia i un plantejament erroni.

En efecte, les extraccions que es poden fer amb els pous direccionals i el fracking són limitadíssimes, com s’està demostrat, i no fan més que distreure del problema de l’exhauriment dels recursos fòssils i allargar l’agonia. Cal evitar aquest enorme error estratègic energètic i ambiental i destinar els recursos disponibles a les energies renovables que garanteixen un subministrament a llarg termini, econòmicament més eficient i sense impactes ambientals.

 

Descarrega't l'ARXIU