18-05-2024

Format /

Cicle de Jornades 2024 TRANSICIÓ ENERGÈTICA I TERRITORI (TEiT)

Sessió Segrià - 15 de juny de 2024


Programa de la sessió del Segrià dins la 4ª edició del Projecte Transició Energètica i Territori, aquesta vegada amb la participació del Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV), el mateix Centre d’Estudis Comarcals del Segrià (CECS) i diverses associacions de les Terres de l’Ebre.  El projecte TEiT4, organitzat per CMES juntament amb Centres d’Estudis Locals, és un pla de desplegament de conferències i jornades pel territori amb l’objectiu de prendre consciència de la necessitat de transitar vers les energies renovables per fer front al canvi climàtic i a les necessitats energètiques del futur. Un dels aspectes transcendents de la transició energètica actual, de caràcter global i local, és la distribució i menor intensitat de les fonts d’energia i la necessitat de grans superfícies de territori per captar-la. Si bé aquest aspecte imposa limitacions, també obre noves oportunitats de participació i la possibilitat d’establir una societat més equilibrada, eficient i resilient.

La comarca del Segrià té una economia sòlida basada en l’agricultura, la ramaderia i la indústria alimentària, una fortalesa que li obre oportunitats en els camps de la bioeconomia i de la transició energètica i ecològica, com la producció de biogàs, de biometà, de biocombustibles o de bioproductes, sense oblidar el repte que suposa integrar superfície agrícola productiva i captació solar. A l’igual que arreu, el Segrià ha de trobar la via d’estructurar el diàleg i l’apoderament de la ciutadania per encarar de forma eficient els nous reptes i oportunitats.

La Jornada del Segrià serà en format presencial i també online (ZOOM) el dissabte 15 de juny a les 10h

Presencial:   Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) – Plaça de la Catedral s/n – 25002 Lleida   – cal confirmar a cmes2012@gmail.com

Enllaç ZOOMhttps://us02web.zoom.us/j/84440384937?pwd=V1pxektKeFFLdXRROFdaSnBpcHJWZz09

Descarrega't l'ANNEX