La nostra història
El col·lectiu CMES fou fundat al juliol de l’any 2012 per un grup de professionals, predominantment dels camps de l’enginyeria, preocupats per les greus incoherències de l’actual model energètic que, dominat pels combustibles fòssils i la fissió de l’urani, esgota els recursos i ens aboca a una crisi mediambiental, econòmica i social sense precedents. Tot això ho fa menystenint les enormes potencialitats de les fonts netes i renovables de l’energia.
Objectius principals del col·lectiu CMES
Produir coneixement orientat a impulsar la transició a un model energètic i social sostenible, basat al 100% en fonts renovables i amb molt bona part distribuïdes.
Divulgar aquests coneixements.
Produir coneixements
Els associats al col·lectiu CMES generen coneixement tècnic i social de varies maneres:
- Agregant informació fiable, tractant-la i estructurant-la per a fer-la útil per a la Transició EnergÈTICA
- Fomentant i promovent la recerca universitària i empresarial
- Col·laborant en xarxa amb altres col·lectius amb objectius similars
Divulgar aquests coneixements
Des del col·lectiu CMES divulguem el coneixement produït:
- En entorns de recerca universitària i empresarial i, d’entre ells, en el marc de la Universitat Politècnica de Catalunya.
- Entre formadors d’opinió (periodistes, tertulians, etc) de manera que s’ajudi a canviar el marc mental instal·lat en els combustibles fòssils i l’urani.
- Entre institucions públiques amb responsabilitat de govern i competències energètiques, Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Etc.
- Entre empreses en general i de manera especial entre les:
- Enginyeries i consultories relacionades amb l’energia
- Empreses de producció d’equips lligats a les energies renovables
- Empreses operadores i de gestió energètica
- Empreses interessades en millorar la seva pròpia eficiència energètica
- Entre partits polítics disposats a contribuir a una millor governança del nou sistema energètic.
- Entre col·legis i associacions professionals directa o indirectament implicats amb la política energètica i les seves tecnologies (d’enginyeria, d’arquitectura, d’urbanisme, d’economia, de juristes, etc).
- Entre ensenyants i educadors, especialment dels instituts de grau mig per a fomentar el coneixement i la vocació professional orientada a les grans oportunitats laborals i professionals que ofereix un model energètic basat al 100% en les fonts renovables.
- Entre la societat en general com a usuària final de l’energia ja sigui tèrmica, elèctrica o per la mobilitat i el transport, tant públic com privat.
Com ho fem?
- Publicant i promovent llibres, monografies, vídeos i articles.
- Assessorant institucions i empreses.
- Donat xerrades i organitzant debats per a entitats, ONGs, instituts i associacions de tota mena que així ho sol·licitin.
Finançament
El col·lectiu CMES es finança exclusivament de les quotes dels seus associats per tal de poder mantenir la seva independència ideològica i restar lliure de subvencions que puguin condicionar el seu pensament.
Estatuts del CMES
Membres de la junta de CMES
Vocals
Assessors convidats
Contactar
Informació general i administració: cmes2012@gmail.com
Col·laboracions: jordi.pares.grahit@gmail.com
Organització: efurro@gmail.com