Links d’interès

Convençuts que hem de treballar en xarxa us oferim links a altres col·lectius, institucions i/o empreses que estan per a la Transició EnergÈTICA en sintonia amb el CMES. Desitgem que us siguin útils. Si voleu constar en aquest llistat, poseu-vos en contacte amb nosaltres.  El CMES no assumeix cap responsabilitat sobre la qualitat o professionalitat de les empreses que s’exposen.  Us aconsellem fer una cerca per categories.


Entrevista a Eduard Furró, coordinador del CMES a la revista RENOVABLES

Euard Furró és enginyer i divulgador. El seu últim llibre La transformació del sistema energètic. Recursos, raons i eines es presenta com una doble eina de comprensió i d’acció a l’entorn del canvi de paradigma que estem vivint en l’ àmbit energètic.  Furró ens ofereix, en aquesta conversa, una visió de l’evolució dels models energètics lligada al context polític, socioeconòmic i cultural i es mostra força crític amb la manca d’un veritable pla estratègic a Catalunya per impulsar la transició cap a les renovables.

 

Entrevista a Eduard Furró, coordinador del CMES Click To Tweet

https://www.sostenible.cat/node/122796

Fundació energías renovables

La Fundación Renovables tiene como objetivo fundamental sensibilizar a la sociedad sobre la necesidad de llevar a cabo un cambio de modelo energético con el ahorro, la eficiencia y las renovables como principios básicos.

https://fundacionrenovables.org

Onada Solar

Si tens teulada pròpia, ja pots unirt-te a l’Onada Solar.  Amb la compra col·lectiva aconseguim una millora molt important en el preu. L’Onada Solar és molt més que instal·lar panells solars a les teulades. És crear comunitat des de l’economia social i solidària …

https://ecooo.es/oleadasolar/ca/onadasolar/

Som Confort Solar (sccl)

La cooperativa Som Confort Solar ofereix serveis d’enginyeria, instal·lacions i manteniment dins de l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica, especialment en fotovoltaica i amb solucions personalitzades.

https://www.somconfortsolar.coop/

el periódico de la energía.com

El diario digital El Periódico de la Energía es una página web de información especializada en el sector de la energía. Los periodistas José Antonio Roca Suárez-Inclán y Ramón Roca Salamero hemos puesto en marcha esta iniciativa que tiene como objetivo convertirse en la web de referencia del sector en España.

https://elperiodicodelaenergia.com/

ENERGÍAS RENOVABLES (el periodismo de las energías límpias)

Energías Renovables, en todas sus versiones, está dirigida por los periodistas Luis Merino y Pepa Mosquera y editada por Haya Comunicación, sociedad limitada creada por ambos en 1998.

En internet ofrecemos el Directorio con más de 2.000 empresas con un buscador por áreas geográficas y sector de actividad.

https://www.energias-renovables.com/

Diario Renovables

DiarioRenovables es un portal dedicado al mundo de las energías renovables. Nace con la intención de aportar nuestro granito de arena en el cambio de modelo energético que necesita nuestra sociedad.

https://www.diariorenovables.com/

ICAEN Institut Català d’Energia

L’Institut Català d’Energia és l’entitat de la Generalitat de Catalunya encarregada d’elaborar i dur a terme la política energètica catalana, especialment en el camp de la millora de l’estalvi i l’eficiència energètica i el desenvolupament de les energies renovables.

http://icaen.gencat.cat/ca/inici/

Estebanell Energia

Distribuidora amb més de 1.500 quilòmetres de xarxa elèctrica i dues subestacions de 200 KV, la de Centelles (Banyeres) i la de les Franqueses (Margens).  Té més de 56.000 punts de subministrament a 27 municipis de les comarques d’Osona, el Ripollès i el Vallès Oriental.

https://www.estabanell.cat/

Som Energia

Cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les nostres activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estem compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

https://www.somenergia.coop/ca/

Amics de la bici

Defensem la bici des de 1981.  Reivindiquem: Xarxa de carrils bici a la calçada, segurs, amples i directes.

http://www.amicsdelabici.info/

Associació De Productors D’energies Renovables (Appa)

Agrupa a empresas y entidades cuyo objeto es el aprovechamiento de las fuentes renovables de energía en todas sus formas. Constituida en 1987, APPA es la asociación de referencia del sector de las energías renovables en España.

http://www.appa.es

Associació Catalana de Comunicació Científica – ACCC

Agrupa comunicadors científics, periodistes especialitzats, científics, divulgadors i editors de l’àmbit català amb interès per comunicar la informació científica en els mitjans escrits i audiovisuals.

http://www.accc.cat/

Associació Catalana de Construcció Sostenible

És una associació sense ànim de lucre que té per objectiu la lluita per la sostenibilitat en la construcció i en l’edificació.ió.

http://eco8nstruccio.cat/